Een fietsverzekering is eigenlijk net zo belangrijk als een verzekering voor uw auto, boot of huis. Uw fiets is tenslotte ook een waardevol bezit, en een ongeluk zit in een klein hoekje. Univé biedt een fietsverzekering aan die speciaal is ontworpen om uw tweewieler te beschermen tegen de risico’s van de weg. In deze blogpost hebben wij alle ins en outs voor u op een rijtje gezet wat betreft de fietsverzekering van Univé.

Wat dekt de fietsverzekering van Univé?

De fietsverzekering van Univé dekt schade aan uw fiets als gevolg van onder andere diefstal, vandalisme, ongevallen en natuurlijke oorzaken zoals storm- of waterschade. Daarnaast wordt er ook dekking geboden voor persoonlijke ongevallen waarbij u als fietser betrokken raakt.

Verschillende dekkingsmogelijkheden

Univé biedt twee verschillende dekkingsmogelijkheden aan voor haar fietsverzekering: de basisdekking en de allrisk dekking. De basisdekking biedt bescherming tegen diefstal en schade als gevolg van brand, storm of overstroming. De allriskdekking dekt ook schades en diefstal die door uzelf veroorzaakt zijn.

Kosten van de fietsverzekering

De premie voor de fietsverzekering is afhankelijk van de aanschafwaarde van uw fiets, het soort verzekering en het soort fiets. Voor een e-bike gelden bijvoorbeeld hogere premies dan voor een gewone fiets. Bij Univé is het mogelijk om de fietsverzekering af te sluiten met een vaste looptijd van 3 of 5 jaar, waardoor u korting kunt krijgen op de premie.

Snel en gemakkelijk af te sluiten

Het afsluiten van een fietsverzekering bij Univé is zeer eenvoudig. U kunt dit online doen door uw gegevens en de gegevens van uw fiets in te voeren. Hierbij kunt u kiezen uit de verschillende dekkingsmogelijkheden en eventueel aanvullende verzekeringen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ook terecht bij een van de adviseurs van Univé.

Profiteer van extra voordelen

Naast de standaard dekkingen en een goede service biedt de fietsverzekering van Univé nog meer extra’s. Zo kunt u profiteren van 24/7 hulpverlening, een gratis haal- en brengservice bij reparaties en nog veel meer. Met de fietsverzekering van Univé kunt u zorgeloos op pad.

Conclusie.

Een fietsverzekering van Univé biedt u de mogelijkheid om uw fiets te beschermen tegen de risico’s van de weg. Met twee verschillende dekkingsmogelijkheden kunt u zelf bepalen welke verzekering het beste bij uw fiets en situatie past. Bovendien is het eenvoudig om online een fietsverzekering af te sluiten en profiteert u van extra voordelen zoals 24/7 hulpverlening en een gratis haal- en brengservice bij reparaties. Kortom, wilt u zorgeloos op pad met uw tweewieler? Dan is een fietsverzekering van Univé zeker de juiste keuze.