Skateboard

veiligheidskleding

Skateboard beschermkleding, wat is er mogelijk?

Skateboarding is anno 2020 nog steeds enorm populair. Het is een activiteit die zowel voor beginners als gevorderden, voor jong en oud. Het is uiteraard wel belangrijk dat dit allemaal veilig gaat. Zeker als je net begint kan er nog wel eens iet fout gaan. Dit is niet erg, maar dan is het wel belangrijk over de juiste beschermkleding te beschikken. Wanneer er dan iets fout gaat, dan is de kans op blessures of letsel het kleinst. Uitsluiten kun je het niet, maar je kunt het wel behoorlijk reduceren.

Skateboard beschermkleding
skate
Skateboard

Je hebt qua beschermuitrusting een hoop mogelijkheden, ook op allerlei soorten vlakken is er bescherm kleding te krijgen. Welke beschermkleding is handig om te hebben?

Beschermkleding bij het skateboarden

Het belangrijkste is de helm. Het is belangrijk om over een stevige en goede helm te beschikken. Je hebt helmen in allerlei soorten en maten. Je kunt ook een helm laten maken die precies past bij de vorm van jouw hoofd, en je kunt er een leuk printje op laten maken.

Wanneer je een keer gevallen bent met een helm, dan is het belangrijk om hem te controleren. Een helm zal namelijk direct minder effectief werken wanneer je er een keer mee bent gevallen. Het beste is dan om hem na te laten kijken of om een nieuwe helm te kopen.Daarnaast zijn de knieën en de handen belangrijk om te beschermen. Handen beschermen kan worden gedaan door het kopen van speciale skateboard handschoenen.

 Daarnaast kun je ook kniebeschermers kopen. Deze hebben rond de knieschijf een soort verhard schild. Wanneer je dan valt dan val je met je knie op dit geharde schild in plaats van op het asfalt. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat je knie niet direct openligt, maar dat je gewoon weer op kunt staan en vrolijk verder kunt skaten.

 

Vaak zijn ook scheenbeschermers handig, omdat je ook op je scheen terecht kunt komen, dit kan ook behoorlijk pijnlijk zijn. Er is bij scheenbeschermers ook sprake van een gehard schild rondom de schenen. Het zal niet zo zijn dat je de pijn niet zult voelen, maar de kans op letsel is wel direct een groot stuk verminderd.

De handschoenen zijn belangrijk omdat het automatisme is om je af te weren met je handen wanneer je een val maakt. Wanneer je een harde val maakt dan kun je de handen beschadigen, en dit kan soms behoorlijk veel pijn doen. Met handschoenen zal het niet zo zijn dat je de impact van de val niet meer voelt, maar het zorgt er wel voor dat je jouw handen minder makkelijk beschadigd en bijvoorbeeld schaafwonden oploopt. Ook zullen de handschoenen de impact van de val wel enigszins reduceren.

Skateboarden