Skateboarden

in

Nederland

Skateboarden in Nederland, waar?

Skateboarden is in Nederland een veel beoefende en populaire activiteit. Vette trucks doen op je board, het gevoel krijgen dat je steeds beter wordt, het is iets waar je veel voldoening uit kunt halen. Voor velen is het ook te ultieme vrijetijdsbesteding. In Nederland zijn er een hoop plekken waar je lekker kunt skateboarden, maar wat zijn nu de meest hoogstaande parken in Nederland?

skateboarden
skate
Skateboard

Schieplaza

Dit is echt een park dat enorm uniek is, en je zal dit park nergens anders tegenkomen. Het park is gebouwd op een heuvel. Het is dus de bedoeling dat je hem als een soort slope gebruikt. Je gaat dus in feite altijd van boven naar beneden. Er zijn een hoop obstakels te vinden zoals rails, curbs, ledges en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is zeker de moeite waard om op een vrije dag eens een bezoekje aan dit park te brengen, dit park wordt zelfs aan toeristen in Nederland getipt.

 Westblaak

Het skatepark in Westblaak is enigszins te vergelijken met het skateplaza in Dordrecht. Ook dit park is gebouwd in 2015 door de mannen van SkateOn-parks. Het is een park dat qua kwaliteit zeker gelijk is aan Westblaak.

Wat wel compleet anders is, is het natuurlijke design van het skatepark. Ook hier vind je veel unieke obstakels die je nergens anders zult kunnen vinden. Wat nog een voordeel is van het park is de locatie. Het park is deels gebouwd onder een brug, zo blijft een deel van het park ook droog op een hevige regendag, en tijdens de zomer geeft het schaduw op de hete dagen.

 

Nunspeet

Ook in de kleine gemeentes hoef je niet meer ver te zoeken tegenwoordig. Dit skatepark dat gebouwd is in 2016 dient als trainingsplek voor de een hoop professionals. Het park is niet bijzonder groot, het ontwerp is zo goed uitgedacht dat je op een kleine plek een hoop veelzijdigheid hebt. Zowel voor beginners als voor gevorderde skaters is het een uitdagende plek om je skateboardtraining uit te voeren.

Skateboarden